About us

Stockholmsgruppen startades av Sighsten Herrgård i början av 1970-talet och har sedan dess varit en av Sveriges ledande modellagenturer.

Under Sighstens tid och fram till slutet av 1980-talet representerade agenturen endast traditionella fotomodeller.

I början av 1990-talet startades ”Folkavdelningen” och Stockholmsgruppen blev landets första agentur med en avdelning för karaktärer och vanliga” människor i alla åldrar och storlekar.

Vi letar ständigt nya modeller i alla åldrar och storlekar.

Via våra olika avdelningar representerar vi idag allt ifrån barn och karaktärer till curves, atleter, toppmodeller och kända ikoner. Stockholmsgruppen bokar modeller och andra talanger till foto, reklamfilm, tidningar, modevisningar etc.

Tillsammans med våra samarbetspartners i New York och Paris representerar vi många av modellvärldens största stjärnor. Våra modeller jobbar regelbundet med de allra största och mest prestigefyllda varumärkena så som Dior, Victoria’s Secret, Maybelline och många fler.

Är du rätt person öppnar vi dörren för dig!

Stockholmsgruppen Kids är Sveriges ledande agentur för barn i åldrarna 0-14 år.

Vårt barnregister är omfattande och uppskattas av ett stort antal kunder som kontinuerligt anlitar ”våra” barn. Vi kallar regelbundet upp barnen för att uppdatera deras storlekar och fotograferas i vår studio för att få aktuella bilder.

Företrädesvis tar vi in barn som bor i Stockholm med omnejd då det är lättare för dessa att infinna sig på uppdateringar och castings.

Stockholmsgruppen People Talang är ett register för dig som kanske inte är en traditionell fotomodell men som ändå vill ta chansen att få ett mode- eller reklamuppdrag. Vi söker karaktärer i alla åldrar som har ett ovanligt, eller helt vanligt utseende. Vi letar även efter dig som har speciella färdigheter, ex inom idrott.

Våra kunder efterfrågar ofta karaktärer som pratar andra språk och med bakgrund från andra länder. Vill du bli modell i någon av våra avdelningar är du välkommen att lämna in din ansökan direkt på vår www.stockholmsgruppen.com/become-a-model.

Du behöver inte ange vilken avdelning du söker till. Berätta om dig själv och ladda upp några bilder så återkommer vi.

Lycka till!